ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ 23/4/2016

  • 28/4/2016 9:34 πμ

Στις 23 Απρίλη 2016 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά ζητήματα της ΔΚΕ.

Το περιοδικό “EtudesMarxistes”,  του  Κόμματος Εργατών Βελγίου, για τους δικούς του λόγους, επέλεξε να σταματήσει τη συμμετοχή του στη Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων που πήραν μέρος στην συνεδρίαση της συντακτικής επιτροπής της ΔΚΕ , με δημιουργικό, μαχητικό πνεύμα αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» στην ανάπτυξη της θεωρητικής δουλειάς και της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης με αστικές και οπορτουνιστικές θέσεις, συζήτησαν την πάρα πέρα ενίσχυση της παρέμβασης του περιοδικού στην υπηρεσία της ανάπτυξης του κομμουνιστικού κινήματος, την ένταση των προσπαθειών για την  μελέτη σύγχρονων θεωρητικών –πολιτικών προβλημάτων, τη διάδοση και την αξιοποίηση του σε περισσότερες χώρες.  

 Συζητήθηκαν επίσης  ζητήματα που αφορούν το 7ο τεύχος της ΔΚE, το οποίο αποφασίστηκε να είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις και τις εμπειρίες από τη δράση των κομμάτων, ενώ εγκρίθηκε Κοινή τοποθέτηση των κομμάτων, για την Πρωτομαγιά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι σύντροφοι:

Ο σ.  CarolusWimmer, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βενεζουέλας, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ντεμπάτε Αμπιέρτο» («Debate Abierto»).

Ο σ. JoCottenier, μέλος του ΠΓ και του Εθνικού Συμβουλίου Κόμματος Εργασίας Βελγίου και ο MarioFranssen, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κόμματος Εργασίας Βελγίου, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ετούντ Μαρξίστ» («Ettudes Marxistes»), του Κόμματος Εργασίας Βελγίου

Ο σ. RaulMartinez, επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚ των Λαών Ισπανίας, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Προπουέστα Κομμουνίστα» («Propuesta Comunista»).

Ο σ. VictorMatiusenok,  μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας «Σοτσιαλιστ Λάτβιι» («СоциалистЛатвии»),

Ο σ. PavelCabreraBlanco, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ελ Κομμουνίστα» («El Communista»). 

Η σ. MarinaPIlajeva, μέλος της ΚΕ του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Σζάμπαντσαγκ» («Szabadsag»).

Ο σ. IlyaFerberov, Γραμματέας για την Ιδεολογική Δουλιά, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Σοβιέτσκι Σογιουζ» («СоветскийСоюз»), της  ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας.

Ο σ. KemalOkuyan, Α` Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ, Τουρκία εκπροσωπώντας το περιοδικό Γκελενέκ («Gelenek»), του Τούρκικου Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Οι σ. Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ κι επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ  κι ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ κι υπεύθυνος του ΤΔΣ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπροσωπώντας το περιοδικό του ΚΚΕ, «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

Συμμέτοχοι