Δελτίο τύπου

  • 7/7/2015 8:36 μμ

Την 4η Ιούλη 2015 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το 6ο τεύχος της ΔΚE, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα ζητήματα των διακρατικών καπιταλιστικών ενώσεων και στη στάση των κομμουνιστών απέναντί τους.

100 χρόνια μετά την δημοσίευση του έργου του Β.Ι. Λένιν «Για το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» (15/8/1915), το ζήτημα αυτό βρίσκεται και πάλι στη προσκήνιο κι απασχολεί το διεθνές κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα, εξαιτίας των εξελίξεων στην ΕΕ, την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ, της συγκρότησης νέων διακρατικών ενώσεων σε Λατινική Αμερική, Ευρασία, της προώθησης της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ), της εμφάνισης των BRICSκ.ά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των περιοδικών: «Szabadsag» (του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας), «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας),  «Социалист Латвии» (του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας), «Propuesta Comunista» (του ΚΚ των Λαών Ισπανίας), «El Comunista» (του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού),   του «СоветскийСоюз» (του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας), «Gelenek» (Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία).

Συμμέτοχοι